Велике проблеме и штету овај циклон направио је у Хрватској, где је пао и снег. У Италији су поплаве, вода носи све пред собом. Циклон Борис је у Румунији однео пет живота, а на највећем удару наћи ће се Пољска, Чешка, Словачка, Аустрија и Хрватска.

Метеоролог аматар, Иван Ристић објавио је упозорење на свом Фејсбук профилу у ком је навео да озлоглашени циклон сутра долази у Србију.

"УПОЗОРЕЊЕ!!! Сутра циклон БОРИС долази код нас, Војводина ће бити у његовом оку то јест центру. Биће ветровито и кишовито. Ударе ветра је тешко проценити сада тренутно јер су у оку циклона нешто слабији него на периферији", написао је Ристић.

Бумеранг

"Следеће недеље бићемо под утицајем, како Италијани кажу БУМЕРАНГ циклона, висински циклон ће од понедељка почети ретроградно да се креће према западу. Дакле вратиће се тамо одакле је дошао као бумеранг. Биће још доста облака повремено и кише нарочито на југу температура од уторка у порасту и кретаће се око 20 степени. Ако буде више сунца приближиће се и 25 степени највероватније тек за следећи викенд, када ће ипак бити мало стабилније", додао је Ристић.

Упаљен метео аларм

У целој Србији данас је на снази жути метео аларм због кише, а у источној, југоисточној и југозападној Србији, као и на простору КиМ и због грмљавине. Жути метео аларм значи да време може бити потенцијално опасно: Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: