Председник Владе Милош Вучевић говорио је данас о увођењу обавезног војног рока од 75 дана, након посебне седнице Владе Србије.

Тема седнице су били потези које је јуче најавио председник Александар Вучић, због терора који приштинске власти спроводе над Србима на КиМ, али је на дневни ред додато и питање поновног увођења војног рока.

Фото: Министарство одбране и војске

 

 

- Имали смо и тачку која произилази из данашње промоције младих официра, а то је усвојен закључак којим се налаже Министарству одбране да хитно покрене процедуру за враћање обавезног војног рока у трајању од 75 дана. Следеће недеље ће бити седница, биће и председник надам се на њој - казао је премијер.

Додаје да ће служење војног рока бити вишеслојно ангажовање регрута, и да ће то бити на понос и част свих младића који ће служити војску.

Фото: Танјуг/Министарство одбране и Војске Србије

 

 

- Идеја нам је да то заживи половином следеће године! Сва министарства су добила конкретне задатке на имплементацији свега што је председник јуче представио, и овај налог Министарству одбране. То је оно што могу да поделим са вама - рекао је он.

БОНУС ВИДЕО: