Већина људи приликом прања суђа, чаше одлаже наопако како би се оцедиле. Међутим,  то је како истичу стручњаци  сасвим погрешно јер штети квалитету и чврстоћи чаша.

- Крај чаше је најкрхкији део. Када га ставите наопако, он носи тежину целе чаше - објашњавају стручњаци и додају да то значи да ће се временом вероватноћа разбијања чаше повећавати.

Фото: Профимедиа

 

 

Ову тезу потврдила је још једна стручњакиња Кеј Вагнер за The Sun.

- Неке чаше за пиће имају врло осетљив руб који није направљен да издржи целу тежину чаше - упозорила је.

- Ако је то случај, немојте да одлажете чаше наопако, јер ће то довести до претераног притиска на руб и на крају се могу разбити чаше -  истиче она.

БОНУС ВИДЕО: