Њихова рута обухватила је вожњу бициклом од Глостера до Бристола, истраживање Мендипса и заустављање у Гластонберију. Током путовања, Нил и Антић комбиновали су камповање под звездама и боравак у хотелима или пансионима. У продавнице и барове су улазили без икакве одеће. Сада, док крстаре Корнволом, извештавају да је реакција јавности била "прилично позитивна".

Нил је запослен у финансијском сектору и пореклом је из Стоука у Источном Чеширу.

- Пре две године смо возили бицикл до Лендс Енда и прикупили око 5.000 фунти. Овога пута је више било због уживања. Сада нисмо далеко од краја и наишли смо различите реакције. Људи на друштвеним мрежама увек имају своје мишљење - али нисмо имали много негативних коментара - рекао је он.

У једном тренутку су се ипак обукли, али не због људи, већ због временских услова.

- У Гластонберију су људи били изузетно позитивни, можда и превише. У Бристолу су људи били равнодушни, што је заправо оно што смо желели. Било је тренутака када сам се бринуо због могућих негативних реакција, али све је то било у мојој глави. Након што смо прошли кроз Гластонбери, обукли смо се - али само због ветра и кише - додао је Нил.

Нил и његова партнерка Џ. Антић, која је из Пекама у југоисточном Лондону, започели су своју авантуру у суботу. Посетили су неколико барова у Бристолу потпуно голи, примећујући да је реакција присутних била углавном "равнодушна“, док су уживали у вечери.

Недеља је прошла у планирању логистике за остатак руте, пре него што су у понедељак кренули ка Мендипс Хилсу у Сомерсету. У зависности од времена и локације, камповали су или су одседали у хотелима или пансионима. Током путовања до Каломптона у Девону, зауставили су се у Гластонберију где су се освежили, попили пиће и истражили локалне продавнице.

- У Гластонберију је било готово превише позитивно. Једна дама нам се чак захвалила. Где год да идемо, људи нас посматрају – мислим да су неки једноставно збуњени што виде двоје голих људи у тандему - рекао је Нил, преноси Mirror.

Док су се приближавали крају своје руте, пар је био пријатно изненађен позитивним реакцијама које су добили. Међутим, Нил је признао да нису сви подржавали њихову нагост када су поделили њихово путовање у локалној Фејсбук групи.

Један корисник је коментарисао: "Можда волите да будете голи, али то не значи да сви желе то да виде. Имајте више поштовања према другим људима!“

Други је додао: "Никада нисам разумео потребу људи да привлаче пажњу на себе, а да ништа не допринесу остатку друштва.“

Ипак, неки су их подржали, уз коментаре попут "свака част!".

Нил је појаснио да њихов избор да прихвате натуризам није ту да узрујава некога, већ се ради о прихватању природног начина живота. "Не мислим да су гола тела лоша или опасна. То није сексуална ствар – имам девојку већ 10 година и она је ок са тим што идем на путовања са другим женама јер зна да је то здраво и нема ништа више од тога. Живимо у свету препуном проблема, па ако можемо да помогнемо људима да схвате да су сва тела у реду, онда радимо нешто како треба“, закључио је Нил.

- Ово је била добра прекретница за мене у вези са самопоуздањем и прихватањем свог тела. Једном сам прочитала да излагање несексуалној голотињи може позитивно утицати на то како други виде себе. У данашњем свету, верујем да је то увек корисно - додала је Антићева.

Нил је рекао да се осећа срећније и под мањим стресом кад је наг.

- И чини се да већина људи подржава то - закључио је он. 

Иначе, Нил је у жижу светске јавности дошао током прошле године када је потпуно го ушао у локални паб. Како су тада пренели острвски медији, Нил је заједно са својом пријатељицом раније најавио да ће доћи наги у угоститељски објекат, али то се није допало осталим муштеријама који су у знак протеста изјурили из паба. 

Како преносе медији, људи су били толико бесни да су на рецензијама давали по једну звездицу локалу, пише Дејли стар.

БОНУС ВИДЕО: