Пре 17 година Србија је упознала становнике измишљеног села Петловац, које се налази на Морави, негде између Крушевца и Трстеника.

Фото: Петар Милошевић

 

 

Јунак серије је сељак Радашин (Радош Бајић), који прича причу о својој породици, времену и селу у коме живи, и сељацима са којима проводи дане. То су Драгојло, којег је играо Мирко Бабић, Жота, којег је играо Драган Николић, Милашин, којег је тумачио Милорад Мандић Манда и његов син Драган (Ненад Окановић).

FOTO: Facebook / Selo gori a baba se češlja

 

 

Серија је снимана у кући Цане и Раке Петровића, а једном приликом је Радош Бајић, глумац и редитељ, посетио свој "Петловац", усликао домаћицу и оставио тужну поруку на Инстаграму:

Foto: Jutjub printskrin/ putovanje bez granica

 

 

- Одласци су тужни, а поновни сусрети сетни, носталгични и емотивни. После 17 година од почетка и 7 од завршетка снимања Села гори, данас сам поново обишао своју кућу у Петловцу, у селу Кукљин, недалеко од Крушевца. Нема више Манде, нема Жоте и судије Велибора, нема Драгојла, ни Ђоде, ни инспектора Кечића, ни Митра, али је сећање на њих живо и незаборавно - написао је Радош и наставио:

FOTO: Facebook / Selo gori a baba se češlja

 

 

- Нема више Манде, нема Жоте и судије Велибора, нема Драгојла, ни Ђоде, ни инспектора Кечића, ни Митра из Дубича - али је сећање на њих живо и незаборавно. Нема ни нашег домацина Раке Петровића, ни његовог сина Радета…Туга…Дочекала ме наша Цана, која нас је за деценију снимања стотинама пута гостила са најбољим крофнама, мекикама и гибаницом…Уз понеку сузу док ме испраћала рекла је: “Дођите, дођите сви…” О томе ста сам јој одговорио - Други пут.. - написао је глумац.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: