Живковићева је била истакнута фигура домаће глумачке сцене, са бројним запаженим улогама на телевизији и у позоришту.

Иако је током каријере постигла велики успех, Радмила је највише поносна била на своју ћерку Бојану, која је одлучила да настави њеним путем.

Фото: З. Јовановић

 

 

Бојана је њено дете из брака са познатим сниматељем Предрагом Бамбићем, који се у младости такође бавио глумом.

Радмилин одлазак представља велики губитак за српску уметничку сцену.

Иначе, Предраг се у раној младости опробао као глумац у „Земљи истине, љубави и слободе“ и „Дечко који обећава“.

 

 

После брака са Бамбићем Радмила Живковић се удала за Драгана Михајловића, али је остала у добрим односима са Бамбићем због ћерке, с којим се често фотограифше, јер их ћерка споји.

Бојана своју каријеру глумице гради стрпљиво и ненаметљиво, без потребе да се позива на славну мајку или тражи пажњу на јавним дешавањима.

Фото: Д. Миловановић

 

 

- Ја сам срећна, не зато што јој је то наметнуто са моје стране, већ зато што је то њено виђење и њена непотреба да се на тај недостојни начин експонира. Свако се бори за своје место у животу… Разумем модне ревије и људе који се баве таквим послом, али потреба осталог света да буде виђен и да због тога мисли да нешто значи у овом друштву страшна је. Боље је да седиш код куће и читаш књигу или гледаш у плафон и размишљаш о ономе што те окружује јер је то вредније проведено време него бити на фешн, мешн, трешн варијантама. Могу да ме мрзе због овога колико год хоће, али тај језик је измишљен и уводе нам га они који производе те назови догађаје. Пресрећна сам што и Бојана мисли исто. Можда је у питању генетика, а могуће да је ствар васпитања то да није значајно шта носиш на себи, већ у себи - рекла је Радмила Живковић својевремено за медије.

БОНУС ВИДЕО: