Глумица ће остати упамћена по савршеним улогама које је радила са великом љубављу и жељом да пуиблици дочара емоције ликова што је најбоље могуће. Нажалост, Радмила је одлучила да престане са глумом још 2015.године, када је завршила са снимањем серије "Улица липа".

Фото: З. Јовановић

 

 

Премда се у Србији годишње сними десетак филмова и двадесетак ТВ серија, глумица Радмила Живковић (72) није стала испред камера од завршетка рада на ситкому "Улица липа" из 2015. године.

Драмска уметница ову ситуацију објашњава деградацијом глумачке професије.

- Вероватно им не одговарам. Али и не желим да се појављујем јер је огромна деградација професије. Многима не бих дала ни да продају шаргарепу на кванташкој пијаци, а не да се баве продукцијом и снимањем - истакла је својевремено Радмила, а онда додала:

- Нажалост, доста наших глумаца пристаје на такве услове јер их је превише. На стотине их заврши факултет сваке године и треба некако да се изборе за своје место. Нисам алавица, не тражим много, и нећу никога да узнемиравам. Увек сам имала будаласту идеју да сви ми радимо свој посао, глумци, редитељ, драматург... Зваћеш зато што ти треба најбољи. Да ли треба неког да вучем за рукав и питам: "Еј, да ли ме видиш?" Не. Изволите, играјте се колико хоћете, ја се у међувремену играм сама са собом. Живим прилично скромно и немам те фантазије да ми је потребно све - била је јасна глумица.

Фото: В. Данилов

 

 

- Ако је нешто цена, онда није ужитак. Нисам на продају, не могу да ме купе, морају да имају поштовања. Поштујем свакога и за оне који мене испоштују урадићу оно што најбоље знам да радим - истакла је глумица за медије својевремено.

БОНУС ВИДЕО: