Босанскохерцеговачки глумац којег домаћа публика највише препознаје по улози у серији "Луд, збуњен, нормалан" Моамер Касумовић осуђен је на годину дана затвора због казненог дела блудничење над малолетником.

Откривено је и то како је глумац откупио своју казну, што је могуће према закону у БиХ, глумац је откупио казну уплативши 36.500 конвертибилних марака, односно 18.250 еура.

Рапорт.ба пише да им се јавио један младић те испричао своју исповест. Према писању Радиосарајева, испоставило се да је глумац имао више жртава. Овај медиј истиче и да је глумац осуђен по пријави младића из ове исповијести те да им је то потврђено из Тужилаштва Кантона Сарајево. 

Фото: АТА имагес/З. Милутиновић

 

 

У периоду након прве објаве, многи су мислили да је реч о истој особи, но временом се клупко одмотало - реч је о потпуно другој жртви. Младић због којег је пресуђен охрабрио се дати неколико анонимних изјава у медијима, а контактирао је и редакцију портала Радиосарајево.ба те  испричао детаље.

Касумовићева жртва за коју се верује да је пресуђен испричала је шокантне детаље случаја. Потврдио је да није био у Народном позоришту и момку који је проговорио током представе "честитао на храбрости и додао да се нада да ће се закон променити и да се неће за оваква дела моћи новцем откупити казна".

За Радиосарајево.ба је из Тужилаштва КС потврђено да против Моамера Касумовића постоји само једна пријава на основу које је и пресуђен.

"Проверила сам све списе, постоји само једна пресуда", казала је Азра Бавчић, ПР Тужилаштво КС, за поменути портал.

(Радио Сарајево)

БОНУС ВИДЕО: