Нова опција налази се у пробној фази и има врло развијене карактеристике, а то би могао бити почетак много већег пројекта који би могао да утиче на његове конкуренте. ТикТок Ливе Студио омогућава корисницима да емитују уживо ПЦ игрице и апликације са мобилних уређаја и камера. 

Компанија га тренутно тестира на узорку од мало мало корисника на неким западним тржиштима. Сајт Тхе Верге је известио да ТикТок ради на апликацији "Лајв Студио" за рачунаре која би могла да преузме функцију Тwитцх-а . Међутим, нова услуга још увек није на широко доступна и опремљена функцијама.

Ако компанија објави софтвер на глобалном нивоу, то би могло да означи почетак нове ере за ТикТок, где кратки видео снимци на мобилним уређајима неће бити њихов једини фокус. Индустрија игара је у процвату, а ТикТок је већ познато име у пољу видео стримовања. Ово би компанији могло дати значајну предност у ривалству са етаблиранијим платформама, као што је Твитцх.

 

Као што откривају Бусеијеви снимци екрана на Твитеру, апликација подржава и портретне и пејзажне сцене. Поред тога, тренутни емоџи су ограничени на старе опције. Корисници тренутно могу да стримују са рачунарског програма, мобилног уређаја или камере. ТикТок би потенцијално могао да дода још функција у будућности, ако одлучи да даље расте и омогући ову платформу свим корисницима.

ТикТок још увек није представио све могућности ТikTok Live Studio платформе нити се о њима сада нешто може сазнати, али верујемо да ће корисници који имају велики број пратилаца и иначе се баве видео стреаминг-ом радо користити овај канал да директно дођу до великог броја пратилаца на још једној популарној друштвеној мрежи.

Иако ово нужно не мора да буде претња Тwитцх мрежи, јасно је да ће ТикТок, ако све буде како треба, успети да отргне један број корисника са ње.

(Тхе Верге)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".