Тврдио је да би могла да постоји повезаност између лекова које је његова супруга Џојс узимала пре него што се Дамер родио и његових злочина, иако ништа од тога никада није потврђено.

- Узимала је хиљаде таблета за спавање, седативе, лекове за епилепсију отприлике месец дана након што је затруднела. Никад га није ни држала. Страшно га је плашила. А онда је само отишла. Села је у ауто, одвезла се и оставила то дете у тој кући цело лето - испричао је Лајонел.

У телевизијском специјалу "Дамер о Дамеру", он и његова друга супруга, Шери, такође су отворено говорили о Џојсиним мајчинским способностима. Тврдили су да није била превише тактилна и ретко би га додиривала или држала.

- Када се Џеф родио, дедама и бакама није било допуштено да држе бебу. Џојс није хтела да ико дира бебу или дише на њу. Бојала се клица - испричала је Шери.

У својој књизи из 1994. године, "Очева прича", Лајонел није говорио само о лековима које је Џојс узимала, већ је размишљао о томе да ли је синовљева стидљивост могла да буде знак упозорења у то време.

Џефри Дамер је између 1978. и 1991. године убио 17 мушкараца и дечака.

Нетфликсова серија о Џефрију Дамеру изашла је 2022., а до сада је прикупила више од 900 милиона сати гледања, што ју је учинило једном од најгледанијих серија на енглеском језику икада. Због стравичних убистава ухапшен је 1991. године.

Џефрија је у затвору на смрт претукао други затвореник Кристофер Скарвер.

БОНУС ВИДЕО: