Како је из кантоналне полиције речено за сарајевски портал Клиx, Пашчановићм рођен 1974. године, извршио самоубиство вешањем.

О свему је обавештен дежурни тужилац Тужилаштва Тузланског кантона, по чијим упутствима је тело предато породици.

Мотиви суицида ће бити утврђени накнадно.

Пашчановић је рођен у Калесији, а кошаркашку каријеру је почео 1992. године у тузланској Слободи. Током рата у БиХ отишао је у Турску, где је променио презиме у Парс и, како се наводи, постао права кошаркашка легенда.

 

 

Годинама је важио за једног од најбољих скакача у Европи, а због својих сјајних партија је добио и позив у репрезентацију Турске са којом је освојио сребро на Европском првенству 2001. године.

Играо је, између осталих, за турске великане Галатасарај, Ефес и Фенербахче, а каријеру је завршио 2013. године у Ердемирспору.

СОС телефон за помоћ особама које размишљају о самоубиству

Број 011/7777-000 је СОС телефон који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства - лекари Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

Служба ургентне психијатрије прима пацијенте 24 сата без заказивања, без књижице и без плаћања, а Центар за ментално здравље од 9 до 18 прима без заказивања.

Уколико вам је потребна помоћ, сваког дана можете позвати и волонтере Центра "Срце" од 17 до 23 часа на број телефона 0800-300-303 или им се обратити мејлом на vanja@centarsrce.org.

БОНУС ВИДЕО: