Неуредност

Често се мисли да неуредност значи неорганизованост, а самим тим и мању продуктивност. Међутим, психолог са Универзитета Минесоте открио је да су људи с неуредним собама интелигентнији и имају виши IQ. Када се ваш ум бави великим идејама, брига о уредности постаје мање важна. Штавише, неуредна соба може бити знак креативне особе.

Фото: Shutterstock

 

Касно буђење

Ако често остајете будни до касно и касно устајете за посао, можда вас доживљавају као лењу особу, колико год се трудили. Али то може да значи да ваш циркадијални ритам функционише друкчије од уобичајеног. Научници су пронашли везу између циркадијалних ритмова и нивоа интелигенције. Студија објављена у часопису "Сајколоџи тудеј" показала је да људи који касно одлазе на спавање и касније се буде ујутро имају виши IQ.

Фото: Профимедиа

 

Псовање

Псовање се традиционално сматра вулгарним и непристојним. Али истраживање спроведено на Марист колеџу у Њујорку открило је да људи који често псују имају богатији вокабулар, боље реторичке вештине и виши ниво интелигенције. Осим тога, они су често искренији јер псовање изражава искрене емоције. Такве особе склоне су показивању свог правог лица и отвореном изражавању осећања, наводи "Кјуриос мајнд".

БОНУС ВИДЕО: