Но, поред толико прича о Мерилин - од ефекта самопоуздања о ком смо већ говорили, преко тога да је проглашена секс-симболом за који важи и дан-данас, па све до хуманитарног рада, глуме и певања, као и "скандалозно певање рођенданске песме", Мерилин је такође ушла у историју једном фотографијом.

Наиме, на снимању филма "The seven years itch", снимала је сцену на улици изнад метроа у Њујорку. Непланирано, фанови су наишли у крду са папарацијима, па је снимање накратко прекинуто како би се позната плавуша фотографисала.

Сцена која је требало да се снима обухватала је запажање Мерилиног лика како "осећа под ногама" струјање ваздуха од метроа, када стоји на решеткама. Међутим, испоставило се да је ваздух који је требало само мало да "заљуља" хаљину, био контролисан за потребе снимања.

У једном тренутку, човек задужен за ове ефекте, укључио је вентилатор довољно јако да се њена хаљина сасвим подигне, како је и настала фотографија њене "летеће" сукње.

Фото: Танјуг/АП

 

Та фотографија постала је једна од најпознатијих, као и сама хаљина. Међутим, немојмо заборавити да је ово време када је свет имао другачију моду, конзервативнију и транзиција ка либералнијем облачењу тек је загребла свет.

Та фотографија је постављена на велики билборд у Њујорку, а уснимљене су и реакције пролазника. Мало је рећи да је лако било наићи на оне који би дали коментар, баш зато што је јасно да су многи мушкарци заустављали аутомобиле, излазили из њих, само да би стали и посматрали овакво издање заводне плавуше.

Овако су реаговали мушкарци, а погледе нису скидали са ње и док су давали изјаве:

- Мислим да фантастично

- Мислим да је помало вулгарно. Не мислим да је толико добро

- Предивно, каква жена. 

- Мислим да је предивно, предивно, предивно!

Ево како су жене реаговале:

Мислим да је врло лепо

- Шта Мерилин Монро има, што милион других жена има, али само не желе да показују

БОНУС ВИДЕО:

(Она.рс)