Модификовани Сухој С-70 представљен је у уторак у граду Новосибирску, на југу Сибира. Његовој промоцији присуствовао је заменик руског министра обране, Алексеј Криворучко.

- Производња дронова напредне генерације могућа је само у земљама са развијеном авио индустријом, која омогућава читав развојни циклус, од дизајна, припреме до провођења свих фаза тестирања - рекао је Криворучко.

- Приказивање овог дрона значи да је читав производ састављен и опремљен свом неопходном опремом потребном за рад те летелице - додао је заменик руског министра обране.

Званичној премијери најновијег прототипа "Окхотника", предходило је неколико месеци тестирања различитих верзије тог дрона са слабијим карактеристикама скривања и слабијом опремом.

Из руског ми нистарства одбране поносно истичу како "Окхотник" има најмодерније способности скривања, а Криворучко каже како мисли да је технологија тог борбеног дрона јединствена за Русију.

Тај нови дрон представља највиша достигнућа наше обрамбене индустрије, поручио је.

И руски предсједник Владимир Путин рекао је у новембру да је Русија претекла остатак света у војној технологији, истакавши да су уз раме са Американцима кад је реч о нуклеарном арсеналу, али да је Русија развила супериорнија конвенционална оружја.

(РТ)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".