Дејану Драгијевићу (50) и Срђану Јанковићу (50), који су осумњичени за убиство двогодишње Данке Илић из Бора Виши суд у Зајечару продужио је притвор за још 30 дана. Подсетимо, осумњиченима за убиство девојчице притвор је истицао данас.

Више јавно тужилаштво у Зајечару, подсетимо, подигло је оптужницу против њих због сумње да су 26. марта у селу Бањско поље убили девојчицу. Оптужницом, која је послата суду на потврђивање, обухваћен је и Радослав Драгијевић (70), отац оптуженог Дејана, због сумње да је учествовао у премештању посмртних остатака нестале девојчице. Радослав Драгијевић се брани са слободе.

- Оптужница у којој је предложено да двојицу оптужених за убиство девојчице суд осуди на доживотне казне затвора, прослеђана је на потврђивање. Суд оптужницу може да потврди или да је врати на допуну истраге. Чак и уколико оптужница буде враћена на допуну, оптужени неће бити пуштени на слободу, јер је она подигнута у законском року од шест месеци, колико оптужени могу да проведу у притвору до оптужења - објашњава саговорник Курира.

Дејан Драгијевић и Срђан Јанковић, подсетимо, ухапшени су 4. априла и од тада су у притвору. После хапшења, они су наводно признали да су службеним колима удадрили девојчицу у Бањском пољу али и да је Дејан, пошто је Данка давала знаке живота, задавио дете. Наводно су тада рекли и да су тело девојчице бацили на дивљу депонију, а два дана касније га пребацили у двориште породичне куће у селу Злот. Како се према незваничним информацијама наводи у оптужници, Радослав је потом преместио Данкино тело на локацију која до данас није позната..

Тело девојчице, која је последњи пут виђена 26. марта, до данас није пронађено иако је претражено више од 30 локација.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: