Уколико кромпир будете чували како је препоручено, потрајаће по неколико месеци. 

Битно је да га не држите на сунцу

Кромпир се чува у папирној кеси, фиоци или негде где је мрачно али немојте на отвореном.

Обратите пажњу на протицање ваздуха

Ако не постоји проток ваздуха испуштаће се  угљен диоксид и вода у облику паре, па ствари могу постати влажне.

Фото: Профимедиа

 

 

Потрудите се да кромпир не кладиштите заједно са луком

Битно је да своје залихе кромпира чувате одвојено од лука јер лук може да подстаћу његово клијање. 

Топла места се не препоручују

Места попут шпорета или судопере нису добра за остављање кромпира, јер ће проклијати на топлом месту. 

Фото: Профимедиа

 

 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: