Патријарх Павле, познат по скромном животу, наводно је ретко уживао у слаткишима, али када би се одлучио на посластицу, његов омиљени колач била је оваква кремпита. Ово је рецепт за једну старинску варијанту.

Фото: Б. Бацковић

 

Састојци:

– 2 готова лисната теста
– 2л млека
– 400гр кристал шећера
– 8 кесица ванилин шећера
– 300гр оштрог брашна
– 10 јаја
– 5 кашика шећера за беланца

Припрема:

Лиснато тесто избоцкајте и испеците у рерни. Затим спремите фил тако што ћете у 2 литра млека да скувате умућена жуманца са шећером, ванил шећером и брашном. Када добијете масу како што је пудинг пустите да се прохлади. Умутите беланце па га додајте скуваним јајима. Једну корицу ставите на дно, па фил, па друга корица и све поспите прах шећером.

(Најжена)

БОНУС ВИДЕО: