- Циљ је да годишње имамо око 20.000 регрута. С тим што се неће преклапати класе, значи млада војска ће бити млада војска. Неће бити као некада да се сретну млада и стара војска. Просто једна партија уђе у касарне, заврши обуку, излазе и долазе нови - казао је премијер.

Истакао је да ће са регрутима радити професионални састав и официри, и да се задржава компонента професионалне војске - они ће остати ударна песница Војске Србије.

- Од ових момака који ће служити војни рок бар неко ће се заинтересовати да сутра остане и у професионалном саставу. Када чују и виде и у пракси какве плате данас имају професионални војници, ја верујем да ћемо доћи до једног новог контингента - рекао је Вучевић за Новости.

Фото: Јутјуб принтскрин/Vecernje novosti

 

Он је истакао да обавезно служење војног рока постоји и у скандинавским земљама, Аустрији, Грчкој, и у многим другим земљама.

- Маме и тате да се не секирају, биће у добрим касарнама и радиће са најбољим официрима. Више ће ценити ти млади људи своје родитеље који сваки дан чисте тоалете код куће - додао је Вучевић.

БОНУС ВИДЕО: