Нина Морић је рођена је 22. јула 1976. године у Загребу. Одрасла са две сестре са којима није блиска. Изјавила је да ју је отац Мирко физички и с*ксуално злостављао. Тврдила је да је са 12 година почела да се самоповређује кривећи себе за оно што јој се догодило. Нинин отац је ово негирао и рекао је да ће правду потражити на суду.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Moric (@nina__moric)

 

Након средње школе, уписала је правни факултет, али је одлучила да се бави манекенством. Отишла је из Хрватске чим јој се указала прилика. Године 2001. удала се за фотографа Фабриција Корону који је познат као "краљ папараца“. 8. августа 2012. године пар је добио сина кога су назвали Карлос Марија. Фабрицио је оптужен да је уцењивао многе познате личности међу којима су бивши портпарол италијанске владе Силвијо Сирцано кога је сликао док је разговарао са проститутком-трансвеститом, Силвио Берлускони, фудбалери Франческо Тоти, Давид Трезеге, Алберто Ђилардино и многи други. Због тога је завршио у притвору, а Нина је поднела захтев за развод брака.

Пошто се спекулисало да је Фабрицио од уцене зарадио око 600.000 евра, полиција је сумњала да је манекенка знала за ове послове и да је прала новац за њега, али убрзо је ослобођена оптужби. После развода који се догодио 2007. године, Нини је припало 50% власништва у Корониној папарацо агенцији.

Неколико месеци касније пар је снимљен на Сардинији па су многи помислили да су лажирали развод. Спекулисало се да ће се поново венчати, али уследиле су насилне свађе међу њима па је и полиција морала да реагује. Нина је оптужила Фабриција да не плаћа алиментацију, а новац је зарађивала учешћем у ријалитијима. У жутој штампи су се често појављивале њене слике из ноћног провода у коме је претерала са алкохолом.

Фото: Профимедиа

 

 

2009. године се причало да је покушала да се убије, али Нина је рекла да је само попила велики број таблета за спавање. 2011. године босански лист "Експрес" је објавио интервју са манекенком у коме се она декларисала као националиста и прозвала Николину Пишек и Северину зато што се забављају са Србима. Нина је рекла да су то новинари измислили и извинила се српском и италијанском народу, Николини и Северини.

2012. године Нина је осумњичена да је кријумчарила наркотике из Јужне Америке у Италију. Полиција ју је испитивала и након саслушања је пуштена на слободу. 2013. године, након два месеца везе, тајно се удала за миланског бизнисмена Масимилијана Досија. Венчали су се у храму Ангкор Ват у Камбоџи, а медени месец су провели у Дубровнику. Брак је трајао само два месеца.

Након првог развода, Нина је била у везама које су кратко трајале. Неки од њених партнера су били: хокејаш Мартин Еванс, Ђ. Марко Сиреци, возач аутотрка Матео Боби, трговац некретнина Пасквал Гранато и Лазар Дугалић, бивши муж певачице Даре Бубамаре. Бивши фудбалер Саша Ћурчић је рекао да су били заједно. Спекулисало се да је била у вези са српским кошаркашем Марком Јарићем и да је она крива за његов развод од бразилске манекенке Адријане Лиме. Нина и Марко су усликани на кошаркашкој утакмици Италија - Хрватска, али након тога се нису појављивали заједно у јавности. Нина је рекла да су она и Марко само пријатељи.

Фото: Профимедиа

 

 

2014. године је почела да се забавља са једанаест година млађим манекеном Луиђијем Маријом Фаволосом. Нина и Луиђи су се верили и планирају пословну сарадњу. 2015. године је објављена вест да је пресекла вене и да је преживела захваљујући томе што ју је мајка нашла на време. Такође се појавила информација да суд у Милану намерава да јој одузме старатељство над сином и да га привремено додели старијем брату његог бившег супруга.

Нинин дечко Луиђи је изјавио да је то урадила јер је била жртва манипулације људи који су хтели да јој узму новац. Манекенка је ово негирала и рекла је да се због ниског притиска онесвестила и ударила главом. У августу 2016. године јој је позлило па је завршила у болници. Хитно је оперисана због упале слепог црева.

Доктор Анђело де Каталдис јој је по други пут спасао живот па га је на друштвеним мрежама назвала својим анђелом чуваром. Мајка Нининог дечка Луиђија је посумњала да су он и манекенка нестали због чега је на Фејсбуку питала да ли неко зна где су. Нина се убрзо огласила видеом на коме је тихо причала и држала руке иза леђа. Њени фанови су се забринули јер су помислили да је везана. Манекенка им се после два дана јавила и рекла да је добро.

 

 

Почетком 2017. године, Нина се пожалила да Фабрицијева вереница, Силвија Проведи, живи у стану који је она купила са бившим супругом. Рекла је да тај стан припада њиховом сину и да Силвија искоришчава то што је Карлос малолетан.

Позната је по томе што је урадила велики број естетских захвата. Негирала је да је оперисала нос, али уградила је силиконе у груди и усне и стављала је хијалуронску киселину у образе. Многи сматрају да је на тај начин уништила своју природну лепоту. Признала је да је то радила због Фабриција који јој је набијао комплексе.

Решила је да престане са операцијама и ботоксом јер не жели да изгледа као лутка. На друштвеним мрежама свакодневно објављује провокативне слике, а многи јој замерају да је на ивици анорексије због које је више пута била у болници.Посебну пажњу је привукла слика на којој гола лежи на поду купатила прекривена пешкиром, као и она на којој са Луиђијем позира после с*кса. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Moric (@nina__moric)

 

1995. године Нина је освојила прво место на избору за Мисс Хрватске. Исте године се нашла у улози манекенке у споту "Твоје тијело“ певача Тонија Цетинског. 1996. године је уследило такмичење "Елите Лоок оф тхе Yеар" на коме је била друга. Почела је да ради за хрватску модну кућу "Мидикен", а њен уговор је вредео 75.000 долара. 1998. године је победила на такмичењу "Елите Лоок оф тхе Yеар" и понела је титулу манекенке године.

Убрзо се преселила у Лос Анђелес и започела је сарадњу са модном кућом "Л.А. Моделс" са којом је потписала уговор на две године. Радила је за познате брендове као што су: Версаће, Роберто Кавали, Валентино и многи други.

1999. године Нина се појавила у споту "Ливин’ ла вида лоца", порториканског певача Рикија Мартина.

Џим Кери је желео да са њим глуми у наставку филма "Маска", али преговори су пропали. На врхунцу популарности, Нина се преселила у Милано где је постала водитељка на телевизији РАИ. Била је дописник емисије "Торно Сабато" са Ђорђом Панаријелом на РАИ Уно и водила је неколико емисија на РАИ Дуе. Снимила је рекламе за парфеме, сатове и била је заштитно лице модних кућа. Нашла се на насловницама познатих мушких магазина и радила је за највеће светске брендове. Дизајнирала је доњи веш и имала је амбиције да се опроба у Холивуду.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Moric (@nina__moric)

 

2000. године је објавила своју прву песму под називом "Стар". Пошто није постигла очекивани успех, решила је да не снима албум. Од 2001. године, тј. након удаје за Фабриција Корону, Нинина каријера је почела да се креће низлазном путањом. 2006. године је учествовала у музичком такмичењу "Мусиц стар“.

2009. године Нина је објавила аутобиографију под називом "Цела истина" у којој је говорила о својим траумама из детињства, о проблему са контролом беса и о бурном разводу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".