Када је имао 23 године Ештон је планирао да се 21. фебруара 2001. нађе са тадашњом девојком Ешли Елерин, али је стигао у њен дом у Холивуду два сата касније него што је планирано.

Нажалост, он је закаснио и она је већ била избодена на смрт. У застрашујућим детаљима које је Ештон је приметио оно што је мислио да је проливена "мрља од црвеног вина" на тепиху када је провирио кроз њен прозор да види да ли је она ту, не схватајући да је то заправо крв његове партнерке. Такође је видео њен црвени кабриолет испред и приметио да су јој сва светла упаљена.

 

Фото: Профимедиа

 

 

Док је сведочио на суђењу наводном "Холивудском трбосеку" Мајклу Томасу Гарђиулу, који је оптужен за убиство две жене, укључујући Ешли и покушај убиства још једне.

Ештон је ступио у контакт са студенткињом моде Ешли да би организовали састанак, који се поклопио са даном доделе "Греми" награда. Назвао ју је поподне да им саопшти планове за вечеру и пице, али је поново назвао у 19.30 да јој каже да ће закаснити.

Ешли га је те ноћи назвала у 20: 24 да каже да само суши косу после туширања, како је пренео Дејли мејл.

- Рекао сам јој да ћу мало закаснити, а она је рекла 'ОК, видимо се касније - тврдио је Ештон на суђењу.

 

Фото: Принтскрин

 

 

Након што је изгубио појам о времену док је гледао награде код своје другарице, звезда серије "Два и по мушкарца" покушала је поново да позове своју партнерку. Пошто није добио одговор, одлучио је да крене куц́и, прошета своје псе, а затим се одвезао до Ешлиног стана, стигавши између 22.30 и 22.45.

- Куцао сам на врата, без одговора. Покуцао сам поново, без одговора. Провирио сам кроз прозор на улазним вратима и ништа нисам видео. Покушао сам са кваком на улазним вратима и закључано - поделио је са жиријем.

- Чудно ми је било што су светла упаљена. Место је изгледало помало неуредно, али нисам много размишљао о томе јер се тек уселила. Тада сам видео оно што сам мислио да је црвено вино просуто по тепиху. Нисам узнемирен јер сам управо био на забави у њеној куц́и и то је била нека врста журке на колеџу.

Следећег дана, Ешлина престрављена цимерка открила је њено беживотно и унакажено тело. Задобила је 47 убода ножем, неке дубоке и до шест инча, преко груди, стомака, врата и леђа. Када је чуо ужасну вест, Ештон је одмах отишао у полицију да их обавести да је претходне вечери био испред њене куц́е.

- Отишао сам до њених врата, отисци су ми били на вратима. Успаничио сам се - признао је суду.

Тужилац Данијел Акемон обавестио је суд да се 43-годишњи Гарђиуло "убацио" у Ешлиин живот мењајући јој гуму и поправљајући пећ.

Фото: Профимедиа

 

 

- Некако је добио копију кључа од њеног стана и ушао... а онда је побегао - навео је Данијел. Детективи су приметили да су Ешлиина улазна врата била закључана и да није било доказа о насилном уласку када је њено тело пронађено.

Гарђиуло, који је ухапшен 2008. године, изјаснио се да није крив по оптужбама које су му подигнуте. Касније је осуђен по две тачке оптужнице за првостепено убиство и осуђен на смрт 16. јула 2021.

БОНУС ВИДЕО: