Најновија информација је та да ће се Касумовић наћи и у Регистру починилаца кривичних дела против полне слободе Црне Горе, пишу тамошњи медији. 

Црногорска "Побједа" је упитала Министарство правде да ли ће се Касумовић регистровати с обзиром на то да је рођен у Црној Гори и радио је у земљи све док се није сазнало за пресуду.

Министарство правде објаснило је да је уредбом о вођењу казнене евиденције прописано да се у њу укључују и особе осуђене за кривична дела од страних судова, укључујући црногорске држављане, стране држављане и лица без држављанства која су рођена на територији Црне Горе, као и оне који су стално настањени у Црној Гори, а за које су подаци достављени Министарству.

Како пишу медији, Касумовић је осуђен због блудних радњи над петнаестогодишњаком, а правоснажна пресуда изречена му је 22. маја прошле године. Оптужница против њега подигнута је у фебруару 2021. године.

Глумца су прогласили кривим у децембру 2019. године да је починио блудне радње над малолетником, како је наведено у пресуди.

Моамер је откупио затворску казну у новембру прошле године, а за сексуално злостављање малолетника платио је 36.500 КМ, односно 2.181.555.61 динара.

Недавно је у БиХ ступио на снагу регистар педофила, па се очекује да ће Касумовић бити део тог регистра.

(Независне) 

БОНУС ВИДЕО: