Септембар је изненадио великим температурним осцилацијама – од врелог лета до скоро зимских дана. У неким крајевима пао је и снег.

Метеоролог Недељко Тодоровић рекао је у Јутарњем програму да га то није изненадило и да је нормално да после двомесечне суше дође преокрет. Објашњава да су такве временске прилике одувек код нас и да наша клима то подразумева.

- Онда је одступање када нема таквих промена, као што је било у јулу и августу, када је монотона ситуација - додаје Тодоровић.

Фото: Милена Анђела

 

 

Тодоровић каже да се у октобру не назире неки дужи период стабилног и сунчаног времена, са натпросечним температурама, које је познато као михољско лето.

У већем делу овог месеца, очекује метеоролог, биће смена по два, три дана сунчаног и топлијег са три, четири дана свежег и облачног времена. Можда, напомиње, негде између 8. и 12. октобра буде четири, пет дана сувог и сунчаног времена.

Фото: ТВ Пинк принтскрин

 

 

- Нормално је да у другој половини октобра буде јутарњих мразева, понегде и у нижим пределима, не само у брдско-планинским. У новембру почиње и чешћа појаве кошаве - додаје Тодоровић.

(РТС)