Треће основно јавно тужилаштво у Београду је поднело оптужни предлог против Р.А. (56) због сумње да је 3. марта у породичној кући на Новом Београду извршио насиље у породици над ванбрачном супругом. После расправе, у алкохолисаном стању, Р.А. је ударио несрећну жену шаком у пределу десног ока, а потом наставио да је туче рукама и ногама.

Потом је, како се наводи, гурнуо на кревет и почео је да је дави и стеже око каниле на врату и том приликом јој нанео лаке телесне повреде у виду нагњечења испод десног ока.

Оштећена је у једном тренутку успела да га одгурне од себе и да истрчи из стана, а што је све код ње створило осећај страха и узнемирености.

Како је наведено у саопштењу Трећег основног јавног тужилаштва, јавни тужилац је предложио да суд окривљеног огласи кривим и изрекне му казну затвора у трајању од две године, као и да му изрекне меру забране приближавања и комуникације са оштећеном, тако што ће забранити приступ у простор око места становања и забранити даље узнемиравање оштећене у трајању од две године од дана правоснажности одлуке, као и меру безбедности обавезног лечења алкохоличара, те да му продужи притвор у којем се окривљени већ налази.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: