Аргентинско правосуђе одобрило је пребацивање посмртних остатака Дијега Марадоне, преминулог 2020. године, у будући маузолеј, по захтеву његове деце, која желе да се олакша одавање поште фудбалском идолу Аргентине.

Марадонина деца желе да посмртни остаци аргентинске фудбалске иконе, која почива на приватном гробљу у Бела Висти у предграђу Буенос Ајреса, буду пренети у централни округ и древну луку Мадеро.

- На том месту ће бити маузолеј "Меморијал М10" како би аргентински народ и грађани света могли да одају почаст ономе ко је био највећи идол Аргентине - рекла су Марадонина деца.

Фото: Профимедиа

 

 

То здање треба да буде готово 2025. године и за сада нису познати други детаљи.

Марадона је умро у 60. години од кардио-респираторних проблема 25. новембра 2020. године. Преминуо је у болници где се опорављао после неурохируршког захвата због хематома у глави.

Иначе, ових дана почиње суђење медицинској сестри, чланици Марадониног медицинског тима, у вези са узроцима његове смрти и могућем немару лекара. Главно суђење се води против седам лекара - неурохирурга, лекара опште праксе, лекара у клиници, психијатра, клиничког психолога, главне сестре медицинског особља. То суђење ће, после неколико одлагања, почети у марту 2025. године.

(Новости.рс)

БОНУС ВИДЕО: