Модерна и кратка имена попут Миа, Уна, Ива, Лана, Лара итд, одавно су доживела велику популарност у Србији. Родитељи све више трагају за необичним именима, уникатним и посебним. Ипак, породица Симоновић је ћерки дала име са којим је постала једина девојчица у Србији која га носи. Она је најстарије дете у породици, а њено име је - Србија.

- Некада су биле популарне Ане, Љиљане, Марине, па су некад биле популарне Славице, Љубице, Мирјане, тако да сваког чуда три дана доста. Ако се вратимо мало у прошлост да поразговарамо о старословенским именима која су се давала деци на овим просторима, онда бисмо имали Страхораду. Тако да би то било много чудније него Србија - рекла је девојчицина мама Ана Симоновић у емисији "150 минута".

- Мислим да само име јача и карактер и вољу - објаснила је Србија и додала да се често догоди да на такмичењима њено име не напишу на дипломи, не прозову је, а на међународним такмичењима мисле да је на папирима написано име државе.

Фото: ТВ Прва принтскрин

 

 

Србија има два брата и две сестре, а њихова имена не можете да не запамтите: сестра Слобода, браћа Милош и Обилић, а најмлађа сестра зове се Круна.

- Мислим да су ми деца јака као што су им и имена јака. Слобода је прелепо име, Милош носи име по деди, Обилић по Милошу Обилићу, а Круна имамо доста - објаснила је мама Ана.

Међу српским именама постоји неколико имена која су инспирисана Србијом, од којих су мушка Србислав, Србољуб, Србослав, а женско Србијанка. Некада су се имена давала и по бившој држави Југославији - Југослав и Југослава.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: