У градовима у Србији пљушти киша.Очекује се умерено до потпуно облачно време, понегде и са локалним пљусковима са грмљавином и температурама од 12 до 27 степени, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

- У току јутра облачно, у већем делу северне и западне Србије с кишом и локалним плјусковима уз могућност грмлјавине, док ће у југозападним и централним крајевима падавине бити локална појава, а на југу и истоку Србије задржаће се углавном суво - најављују из РХМЗ.

У Београду се данас повремено очекује краткотрајна киша или локални пљускови уз могућност грмљавине, ујутро и пре подне јак југоисточни ветар, који ће од средине дана бити у скретању на западни и северозападни и у постепеном слабљењу. Температура ће се кретати од 15 до 23 степена.

Фото: Новости

 

 

За викенд ће у Србији и далје повремено падати краткотрајна киша, а понегде ће се појавити и локални плјускови са грмлјавином, који ће бити чешћи на југозападу, југу и истоку землје, али се обилне падавине не очекују.

- Почетком наредне седмице претежно сунчано уз мањи пораст дневних температура, а у среду ново пролазно наоблачење с кишом - додају из РХМЗ.


РХМЗ је рано јутрос издао упозорење у којем да наводи да се у току преподнева више кише очекује на северу и западу, а у другом делу дана на југу и југоистоку Србије уз просечну количину од 10 до 30 милиметара, локално до 40 милиметара.

Жути и наранџасти метеоаларми упаљени су на територији целе Србије и то због чак три појаве.

Подсетимо, жути и наранџасти метеоаларм опомињу да време може бити потенцијално опасно или опасно.

- Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе - стоји у објашњењу наранџастог метеоаларма.

(Тањуг)

БОНУС ВИДЕО: