Позната глумица и сликарка је без устручавања у једном интервју за "Блиц" говорила о томе колико јој је уметност помогла да превазиђе тежак период због чињенице да се неће остварити као мајка.

- Покушала сам да имам децу, просто није ишло, због разних разлога. Било ми је тешко када је тај период покушаја окончан. У скали тешких животних периода, прво ми је смрт оца са 20 година, па онда ово... Било ми је тешко да се ишчупам из летаргије, али по природи сам феникс и умем да се ишчупам из разних проблематичних мисли и ситуација.

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

 

Катарина је истакла да је можда тако морало да буде: 

- Прво сам уписала режију, нисам могла да седим и чупам косу са главе, што је све лако рећи... Почела сам опет да снимам, завршила сам режију, и онда се сликање само наметнуло и покупило ме. Са сликањем сам потпуно зацелила рану која је настала након сазнања да нећу моћи да имам пород. Не бих имала времена да се бавим сликарством да сам имала дете, посветила бих се одгајању, а овако, ето можда је због тога требало да буде овако. Чудни су путеви господњи - објаснила је и додала.

Легенда драмске сцене, мајка Катарине Жутић, Светлана Бојковић је једном приликом проговорила о ћеркиној борби за наследство: 

- Каја је имала велику подршку свог мужа и моју, наравно. Срећна сам што смо то превазишли. Толико људи нема децу, па живи добар и испуњен живот. Наравно, лепо је имати унуке који настављају твоју породичну историју. Ја то нећу имати, с Катаринина и моја животна прича за мене је велика награда. У мом овоземаљском трајању огледа све што сам хтела и умела - рекла је она за Глорију.

Фото: АТА имагес

 

 

БОНУС ВИДЕО: