Током ноћи експлозије су одјекивале Бејрутом, а сведоци и војни аналитичари рекли су за локалне телевизије да је ово највећи израелски напад на Бејрут до сада.

"Синоћ је било најнасилније у односу на претходне ноћи. Зграде су се тресле око нас, испрва сам мислила да је то земљотрес. Било је више десетина удара, нисмо их могли све пребројати, а звукови су били застрашујући", рекла је Ханан Абдулах која живи у јужном предграђу Бејрута.

Видео снимци објављени на друштвеним мрежама, које Реутерс није могао да верификује, показују нова оштећења на ауто-путу који води од бејрутског аеродрома кроз јужна предграђа ка центру града.

Израел је саопштио да је ваздухопловство "извело низ циљаних напада на неколико складишта оружја и места са терористичком инфраструктуром која припада терористичкој организацији Хезболах у области Бејрута."

Либанске власти нису одмах саопштиле шта су пројектили погодили нити какву су штету проузроковали.

Интензивно бомбардовање догодило се непосредно пре годишњице напада палестинске милитантне групе Хамас на јужни Израел 7. октобра, у којем је, према израелским подацима, убијено око 1.200 људи, а више од 250 је отето.

Израел је покренуо ваздушне нападе широм Либана и копнену инвазију на југ земље како би сузбио деловање либанске групе Хезболах, главног иранског савезника у региону. Циљ израелских ваздушних напада широм Либана и копнене инвазије на југ земље је либанска наоружана група Хезболах, главни ирански савезник у региону.

Према либанским званичницима, погинуле су стотине људи, укључујући цивиле, док је 1,2 милиона људи расељено. Израел већ данима бомбардује предграђе Бејрута - Дахију, које се сматра упориштем Хезболаха, али је такође дом хиљадама Либанаца, као и палестинских и сиријских избеглица.

БОНУС ВИДЕО: