- Чини ми се као да сам са "Чувара плаже" отишла на Бродвеј. Не знам шта се догодило између, све је велика мрља. Срећна сам што сам овде, у овом тренутку, јер мислим да сам неколико деценија била депресивна - рекла је.

- Никад нисам мислила да ћу бити на позорници и примати такву награду. Само желим да наставим да радим. Узбуђена сам што ћу учинити више. Сјајно је бити део поп културе, али то је и благослов и проклетство. Људи се заљубе у тебе због купаћег костима. Дуго је требало, али ту сам - казала је Андерсон.

Глумица је отворила душу и проговорила о свом скромном одрастању у Британској Колумбији, Канадској провинцији.

FOTO: Profimedia

 

- Кад одрастете на острву, људи не одлазе. А кад одеш, људи причају. Дала сам им доста материјала да ме исмевају. Без накнаде... Мислим да не бих могла да глумим овај лик у филму "The Last Showgirl" да нисам имала живот какав сам имала, тако да је вредeло. Ако могу да наставим да радим и користим се овим борбама и изазовима, осећаћу се благословено - рекла је глумица.

- Покушала сам да се вратим на ствари које су се догодиле у мом детињству. Могла сам да "намиришем" своју кућу, цигарете и алкохол, а било је важно гледати на све то. Покушавала сам да вратим своју моћ. Купила сам кућу своје баке, префарбала је и исписала свој живот - додала је.

Фото: Профимедиа

 

"The Last Showgirl" je за Андерсонову био пројекат "живота или смрти", једва је чекала да ради на њему, а од свих колега највише се бојала глумице Џејми Ли Кертис.

- Сада се осећам као да је познајем цео живот. Она те ухвати за рамена, погледа у очи и каже: "Можемо ми ово" - поделила је Памела неколико лепих речи о колегиници уз коју у филму играју Дејв Батиста, Бренда Сонг, Кирнан Шипка и Били Лорд. Сценарио потписује Кејт Герстен, а режију Џија Копола.

БОНУС ВИДЕО: