Овај пун Месец је посебан, јер је то прва лунација која је уследила од сезоне помрачења, а такође се дешава ближе земљи него било који други пун Месец ове године, што му даје статус супермесеца.

Такође назван Ловчев Месец или Крвави Месец, ова усијана луна је ту да вам помогне да активирате вашег унутрашњег ратника, а њено духовно значење је у томе да се борите против таме и да се борите за повратак у светлост.

Фото: Танјуг/АП

 

 

У астрологији, пуни месеци су енергетски врхунац месечног циклуса Месеца кроз зодијак, тако да имају тенденцију да буду осветљавајуц́и периоди и могу изазвати пораст емоција. Због врхунске енергије ових лунација, може бити добар тренутак да ситуације у вашем животу доведете до природног закључка или прекретнице и такође помогнете да се ослободите ствари које више не раде за вас.

Октобарски пун месец одвија се у смелом и дрском знаку Овна, пунећи га жестоком ватреном енергијом која ће вам помоћи да се заузмете за себе и поседујете своју моћ. Духовно значење Ловчевог месеца је у јурњави за оним што желите и што вам је потребно у свом животу, чак и ако морате да превазиђете неке велике препреке и донесете тешке одлуке на том путу - зато се припремите за битку.

Усклађивање са духовном енергијом октобарског пуног месеца је одличан начин да се уземите у природне циклусе Земље усред иначе хаотичног космичког периода.

Ево свега што треба да знате о Месецу ловца и како можете да искористите његову симболичку моц́

Шта је духовно значење октобарског Месеца ловца?

Октобарски пун месец је овогодишњи Ловац, а овај традиционални надимак има везе са датумом јесење равнодневице. Шта год да се пун месец догоди најближи јесењој равнодневици, увек се назива жетвеним месецом, а Месец ловца је увек пун месец који га прати.

Пошто се овогодишњи Жетвени месец догодио у септембру, неколико дана пре јесење равнодневице, велики октобар је Месец ловца. Име је добио по чињеници да је овај период јесени историјски био важно време за одлазак у касне ноћи и лов на дивљач пре него што се зимска сезона приближи.

Симболично, исконска и ратничка енергија Ловчевог Месеца усклађује се и са духовним значењем овог пуног месеца.

Фото: Профимедиа

 

 

Октобарски пун месец такође традиционално носи надимак Крвави Месец, Сангвински Месец, Ледени Месец или Месеца који пада - што све наговештава мрачније и мање опраштајуће аспекте ове лунације.

Пун Месец у Овну се удружује са кометом рањеника Хирон, осветљавајући неке дубоке и осетљиве емоционалне ране. Сунце, Месец и Хирон се такође заједно састају са планетом ратником Марсом и Плутоном гладним моћи – последња два се приближавају драматичном обрачуну – формирајуц́и фрустрирајући, али моћан аспект познат као велики крст.

Пуни месеци имају тенденцију да изнесу напетост и осећања на површину, тако да се можете осећати заробљеним између камена и наковња. Али као ловац који се бори са опасностима дивљине, сада је време да се припремите и почнете да се суочавате са свим изазовима који су пред вама. Проналажење равнотеже није лако, али ако покажете храброст, универзум ће вас наградити јасноц́ом.

Како радити са енергијом Месеца ловца?

Ова ватрена лунација је пуна тврдих углова и грубих ивица, али са прелепим великим тригоном у интуитивним и дубоким осећајима водених знакова, такође доноси много потенцијала који ће вам помоћи да превазиђете препреке и доживите емоционалне продоре.

Постоји низ планетарних активација које се дешавају у области иницијацијских и акционих кардиналних знакова током овог пуног месеца, тако да је порив за напредовањем ка новим стварима вероватно прилично јак – али можда бисте желели да то ублажите за сада и уместо тога покушајте да се крећете у споријем прикривеном режиму.

Фото: Профимедиа

 

 

Енергија зодијака Овна је својеглава и импулсивна, што би могло да створи осећај хитности да делујете на све емоције које су у првом плану у вашем срцу. Међутим, потези када се осећате осетљиво, узбуђено, љубоморни или фрустрирани сада вам неће добро послужити.

Уместо тога, погледајте да ли можете да поштујете духовно значење октобарског пуног месеца каналисањем храбрости, стрпљења и вештине ловца. Ако можете да се ускладите са симболиком Ловчевог Месеца, можете искористити интензитет овог пуног месеца у своју корист, гурајући преко баријера које су вас спречавале да будете лидер у свом животу.

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО: