Јордан Антонић, бивши командир страже у Окружном затвору, гостовао је у емисији "Голи живот", у којој је изнео причу која је прилично шокирала јавност.

Наиме, како је рекао, Љубомир Магаш, познатији као Љуба Земунац, наводно је уместо српског певача служио казну због силовања.

ФОТО: Принтскрин Јутјуб Бора Спузиц Квака-Тајна

 

- Други пут је доведен из "Спужа". Тад смо чули, долази Љуба, преузео силовање, али није он силовао него Бора Спужић Квака, покојни. И узео је дело, зато што је много њега волео. Вероватно је то истинито - рекао је Антонић у поменутој емисији.

Бора Спужић Квака био је познати југословенски певач.

Иза себе је оставио  више од 20 албума и око 16 синглова. Био је учесник бројних фестивала, а музиком се бавио активно све до 1996. године.

 

 

Наредне, 1997. доживео је мождани удар, одузела му се цела десна страна тела и моћ говора. Певач је преминуо 2002. године у Пожаревцу.

Иначе, Антонић је у "Голом животу" поделио и још неке приче о Љуби Земунцу.

- Један наш колега је све затворенике понижавао, говорио им да су лопуже, клошари. И једно јутро је отишао и отворио ону шпијунку где се дели хлеб. Она је 20 са 20… И он је протурио главу кроз њу и питао – где је Љуба клошар. И Љуба Земунац га нокаутира. Напеналио га толико да му је неколико зуба поломио - испричао је Јордан Антонић, бивши командир страже.

Фото: Репринт Сабор

 

Истакао је и да су због тога њих четворица тукли Љубу Земунца.

- И интервенција колега, Ранковићево обезбеђење. То су људи од 120 килограма. Њих четворица су га тукли, а Љуба је толико био тврдоглав да је једно време стојећки издржавао, једно време. Можда пола сата. Кад је пао на под... Е, онда су га тек тукли. Пребили су му и ноге и руке. То су ударци, баш жестоки. Наредили су да скупе његове личне ствари. Био је везан у самици 30 дана - испричао је Јордан.