Љубитељи Ноћи вештица и језивих прича вероватно су чули за град Салем и чувена суђења која су се овде одиграла. Након што су све вештице и вешци осуђени на смрт, овај град постаје инспирација многим писцима који су кроз своја дела учинили да Салем постане "Град вештица".

У овом граду "све се врти" око вештичарења, па је, посебно у сусрет Ноћи вештица, незаобилазно обићи Музеј Вештица, у којем се туристи упознају са детаљима суђења из 1692. године.

У музеју се може видети и различито схватање и (не)прихватање вештица кроз историју.

Музеј тамница за вештице је место где се за посетиоце приређују представе које приказују чувена суђења вештицама. Музеј је направљен по угледу на места где су жене и мушкарци оптужени за недозвољене радње били затварани и мучени.

А музеј је омогућио вођење до локација где су се тамнице заиста налазиле.

Једина грађевина која је "била сведок" вештицама 1692. године је Кућа вештице, а у граду постоји још неколико веома старих здања која су отворена за оне који воле стара, мрачна, мистериозна и помало романтична места.

Фото: Профимедиа

 

У Салему је куповина веома популарна и важна ствар. Не зато што се овде налазе велики трговински центри, већ због оригиналних костима, накит у готик стилу, "старински" предмети и сувенири, књиге са "пожутелим" страницама, гардероба са мотивима вештица и паранормалног.

Музеј ноћне море је место за љубитеље хорор филмова, а овде се налази и воштана фигура Франкештајна у природној величини.

За упознавање града, треба да се пријави на ноћну "уклету" туру, која обилази сва места на којима су се наводно дешавали ритуали.

БОНУС ВИДЕО:

(Информер)