Према старом веровању, на рођендан треба бити срећан и захвалан. Када се пробудите, отворите своје срце за позитивну енергију, мислите позитивно и покушајте да се ослободите токсичних мисли.

Још у давним данима веровало се да оно што зрачите на свој рођендан, то привлачите целе године. Сукоби, негативне емоције и агресија су неприхватљиви јер ће блокирати проток чисте енергије, а вас учинити рањивим за негативне коментаре и токсичне људе, пише Сенса.

Добро расположење и срећа на дан рођења такође су важни јер, према древним знацима, како човек дочекује овај дан – тако ће провести целу годину до следећег рођендана.

Можете се помолити и захвалити за све оно позитивно што вам се догађало у претходној години. Размислите шта сте добро урадили у години која је иза вас, због чега треба да будете поносни на себе, шта би требало да промените…

Фото: Профимедиа

 

Купите себи неки поклон, обуците се лепо, чак иако не правите прославу, урадите ситнице које ће вам поправити расположење.

Према старим веровањима на свој рођендан не треба радити следеће:

Фото: Shutterstock

 
  • Не позајмљујте ништа од других дан пре свог рођендана и на сам дан. У супротном, верује се да ће вас током целе године прогонити финансијски проблеми.
  • Заштитите се од комуникације са токсичним људима, већ се окружите најближима који вам доносе љубав и радост.
  • Не славите рођендан унапред, вјерује се да доноси лошу срећу.
  • Избегните све негативне емоције, већ се потрудите да будете целог дана позитивно расположени.
  • Не свађајте се и не улазите у конфликт са другима, већ створите на дан свог рођендана атмосферу мира и позитивне енергије.
  • Не осуђујте људе који су вам донели поклон који вам се не допада, већ будите искрнео захвални за сваки дар.
  • БОНУС ВИДЕО: