Рафаел Надал старији је само годину дана од Новака Ђоковића, а њихово ривалство у протекле скоро две деценије обележило је светски тенис. Уз Роџера Федерера, наравно. Тениска легенда Џими Конорс сматра да Србин уопште не размишља о пензионисању, без обзира на једну од лошијих сезона коју приводи крају.

Новак Ђоковић освојио је током каријере све што је могао. Његови резултати и титуле су импресивни, посебно 24 гренд слем титуле, рекорд који можда никада неће бити оборен.

- Тешко ми је да кажем да је имао пад мотивације јер током дана чини све да буде што бољи - рекао је у последњој епизоди подкаста "Advantage Connors" легендарни Џими и наставио:

Фото: Профимедиа

 

- Са његовим тренингом и исхраном, све у његовом дану је усредсређено на тенис и да буде што бољи.

Ипак, Џими Конорс сматра да биологија чини своје и да је Ђоковић тога итекако свестан.

Фото: Профимедиа

 

- Покушавам да то кажем на прави начин. Старање је старење. Има много младих момака који виде да Ђоковић можда није оно што је био. Мало је рањив. Не игра баш по стандарду на који смо навикли да гледамо. Али он има игру какву волим. Има добар ритерн, агресиван ритерн. Никада га не могу отписати. Има храбрости у игри, интензитета. Он је као Надал, неће отићи, осим ако није спреман да побеђује.

Новак Ђоковић психички је јак и њега не забрињавају резултати које остварују Јаник Синер и Карлос Алкараз.

- Разговарамо о Синеру и Алкаразу, али једини начин на који ће Ђоковић рећи да је време да оде је, ако и неки од других момака почну да га побеђују. У супротном наставиће да игра. И не видим да је било шта лоше у томе - објаснио је Џими Конорс, човек који је освојио осам гренд слем титула.

БОНУС ВИДЕО: