Прослављени италијански глумац Марчело Мастројани обележио је кинематографију 20. века, а забележен је као један од највећих заводника како у приватном животу, тако и на позоришним даскама, у делима Вилијама Шекспира, Чехова, Голдонија.

Након првог успеха у филму "Трамвај звани жеља"  1947. године, Мастројани је добио прилику да више од 300 остварења, а чак 12 као партнер са чувеном Софијом Лорен.

Преминуо је 19. децембра 1996. године, а иза себе је оставио две ћерке Кјару Мастројани и Барбару Мастројани.

Његов љубавни живот интригирао је јавност, а први пут се оженио 1950. године глумицом Флором Карабели са којом је добио наследницу Барбару, али су се након десетак година растали, мада никада нису поднели папире за развод.

Убрзо је упознао колегиницу Феј Данавеј са којом је био у романси две године, али није желео да се званично развезде од Флоре, те га је то коштало још једног краха љубави.

Са глумицом Катрин Денев био је у дугогодишњој вези, а овај пар добио је ћерку Кјару која је позната француска певачица.


Кјара није крила да јој је тешко падало што није одрастала уз оба родитеља, јер су се Катрин и Марчело растали, а глумац је имао необичан став о љубави који се и данас често цитира.

—  Ниједној жени нисам ништа обећавао, па ме ниједна није могла оптужити да сам им уливао лажне наде. Од супруге добијам љубав и разумевање, а од љубавнице страст. Жене су као кишобран, неколико правих потеза и све је напето — изјавио је је седамдесетих година.

Фото: Профимедиа

 

Последње две деценије провео је са редитељком Аном Маријом Тату. Те 1996. године преминуо је од последица рака панкреаса, а обе ћерке и Катрин Денев биле су уз њена до последњег тренутка.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".