Послодавци током интервјуа кандидатима постављају разна питања и задају им задатке. Како преноси Дејли Стар, један корисник Редита недавно је затражио помоћ у решавању једне лукаве мозгалице, али редитори нису успели да је реше ни након што му се разговор за посао завршио. Знате ли ви одговор?

"Током интервјуа задали су ми ову мозгалицу. Не знам одговор. Може ли ми неко помоћи?", упитао је.

"Имате два идентична пака који клизе по површини без трења истом почетном брзином. Морају да пређу исту удаљеност од стартне линије до циља. Међутим, пак А треба да се гиба преко 'удубљења' на столу, али се враћа након тога на равну путању. Пак Б гиба се по потпуно равној површини. Ко ће први стићи до циља?", гласио је задатак.

Фото: Профимедиа

 

Неки редитори одговорили су да ће пакови у исто време стићи на циљ, други су, пак, рекли да би пак А могао да стигне први.

Један редитор је написао: "Обоје стижу на циљ у исто време. Будући да су водоравна удаљеност и почетне брзине исте, потребно време би такође требало да буде исто, према кинематичкој једначини: удаљеност (x) једнака је брзини (x) *време".

Други редитор је написао: "Из онога што сам схватио из моје анализе и других овде (испрва сам био у криву). Пак А стиже први јер убрзава на путу низ урон, а на путу према горе може само да успори натраг до почетне брзине, јер је 'ротацијско' успоравање једина промена у брзини. Дакле, у суштини пак А мало убрзава, а затим се враћа у нормалу, попут привременог убрзавања у возилу, што негира трење са уносом енергије у систем".

БОНУС ВИДЕО: