Голан, која је у недељу напунила 22 године, пронађена је мртва у својој кући у близини града Нетаније на дан свог рођендана.

Након смрти девојке, њен брат Ејалах оптужио је државу Израел да није понудила Ширел неопходну помоћ да се избори са емоционалним и менталним проблемима након масакра на фестивалу.

- Да је држава водила рачуна о њој, ништа од овога се не би десило - рекао је брат преминуле.

Како је навела породица преминуле, у недељама и месецима након напада, Голан је почела да развија симптоме ПТСП-а, укључујући отуђење и повлачење у себе.

Два пута је била хоспитализована, али дијагноза ПТСП-а никада није потврђена.

ПТСП је ментални поремећај који је тешко лечити и настаје као резултат доживљавања или сведочења ужасном догађају.

Фото: Друштвене мреже

 

Симптоми поремећаја укључују флешбекове, ноћне море, тешку анксиозност и неконтролисане мисли о прошлим догађајима.

Голан и њен дечко били су међу хиљадама посетилаца музичког фестивала Нова када су терористи Хамаса почели да убијају учеснике тог догађаја.

Млади су прво дошли до аутомобила и покушали да напусте простор где се одржавао фестивал, али су касније напустили аутомобил схвативши да неће успети да побегну. Голан и њеног дечка спасио је полицајац Ремо Салман Ел Хозајел, који их је пронашао док су се скривали испод жбуња.

 

 

Током музичког фестивала на отвореном у близини Реима на југу земље убијено је 364 људи, а неки од учесника догађаја су киднаповани и одведени у Газу.

У нападу 7. октобра 2023. убијено је више од 1.400 Израелаца, док су милитанти узели око две стотине људи за таоце.

Од почетка сукоба у Појасу Газе после напада Хамаса, израелска војска је убила више од 42.000 Палестинаца.