Дечак А. К. (9), који је тешко повређен синоћ у 20.25 часова на углу улица Јурија Гагарина и Душана Вукасовића у Новом Београду када га је, док је возио бицикл, покосио "ауди" којим је управљао М. М. (34), а који је у том тренутку имао 1.33 промила алкохола у крви, пребацује се из Ургентног центра УКЦ Србије у Универзитетску дечију клинику у Тиршовој.

Како се сазнаје, дечак, који је синоћ примљен са вишеструким повредама у Ургентни центар и даље је у тешком стању. Он је интубиран и даље је на апаратима.

Осумњичени возач је колима великом брзином прошао на црвено светло, а затим је ударио у предњи део другог аутомобила, да би се на крају закуцао у дечака. 

- Један аутомобил је уредно прошао на црвено светло, а затим се у њега закуцао "ауди" којим је управљао осумњичени након што је прошао на црвено светло. Дечак је на бициклу сачекао зелено светло на семафору и, у тренутку када је планирао да крене да пређе улицу, ударио га је "ауди" којим је управљао пијани возач - рекао је за Блиц очевидац несреће.

Дечак је са тешким повредама целог тела примљен на ШОК А одељење Ургентног центра. Он има вишеструке повреде, од којих су неке опасне по живот. Поломљена му је вилица и има проблем с јетром.

Ухапшен и сувозач

У "аудију" који га је ударио били су возач М. М. (34), сувозач С. Ј. (22) и једна жена и двоје деце. Они су после судара, како се сазнаје, напустили возило и побегли. Међутим, полиција је убрзо пронашла возача и ухапсила га, као и сувозача.

То је потврдио и министар полиције Ивица Дачић.

- М. М. се сумњичи да је управљајући возилом „ауди“ под дејством алкохола у организму (1,33 промила) вечерас око 20,25 часова, на углу улица Душана Вукасовића и Јурија Гагарина, најпре прошао на црвено светло семафора, изазвао саобраћајну незгоду са путничким возилом ударивши у ово возило, а потом ударио и оборио десетогодишње дете које је стајало на разделном острву поред семафора. Након тога М. М. и С. Ј. су пешице побегли. Убрзо их је полиција пронашла и ухапсила. Дете је превезено у Ургентни центар са тешким повредама. По налогу Трећег основног јавног тужилаштва осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени овом тужилаштву - рекао је Дачић.

БОНУС ВИДЕО