- Од данас можемо рећи да се Мирко вратио кући, не у радни однос, али у статусу волонтера који ће обучавати и едуковати пре свега припаднике наших специјалних интервентних снага.

Сигуран сам да ће сама чињеница да је он део овог тима и да је део обучног састава МУП-а бити магнет за нове генерације младих људи који ће се у будућности опредељивати за полицијски посао - рекао је министар унутрашњих послова ХР Давор Божиновић након потписивања уговора.

Божиновић је истакао да је полицијски посао један од најтежих и најопаснијих послова те како чињеница да ће их обучавати Мирко Филиповић даје нов квалитет и озбиљност у свему што МУП ради, преноси Хина.

Филиповић је након потписивања волонтерског уговора нагласио да ће дати све од себе како би полицајцима пренео знање које је скупљао више од 30 године, додајући како је сигуран да их има што научити и показати им оно што треба.

- То неће бити 'хај-кик' ни директ, нити то њима треба на такав начин, већ како да оспособе своје тело и од њега направе оружје. У било каквом телесном сукобу једино оружје које имате је властито тело - поручио је прослављени борац.

Филиповић се пензионисао тек у петој деценији живота 2019. и то након можданог удара. У каријери је у 52 ММА борбе остварио 38 победа (30 нокаутом), те 26 тријумфа (13 нокаутом) у кик-боксу.

Као аматерски боксер је остварио 78 победа (31 нокаутом) у 86 мечева. Бивши је припадник специјалних снага и члан хрватског парламента.

БОНУС ВИДЕО: