Божовић је тада платно делио са америчким продуцентом, редитељем и глумцем Орсоном Велсом, чини се филм "Грађанин Кејн" сматра једним од најбољих филмова свих времена и којем је Божовић "мазнуо девојку".

Фото: П. Милошевић

 

 

- Кад сам био младић Пера Божовић је био танак као прут. Он је био мој друг и играо је Николу Теслу. На снимању је отео девојку Орсон Велсу. То је била Оља Палинкаш, наша вајарка и лепотица. Велс је побеснео и разбио кафану. Он је играо Моргана, банкара који је требало да финансира Теслине пројекте. Редитељ Крсто Папић је некако успео да заврши филм. Тада у Америци нико није знао за Николу Теслу. После филма је Тесла постао планетарно позната личност. Говорило се да је интернет настао помоћу Теслиних пројеката - рекао је Марић.

Фото: В. Данилов

 

 

Када су ишли на премијеру филма у Госпић, Марића и Божовића је зауставила личанска јагњетина.

- Идемо ми на премијеру филма у Госпић. Вози нас један пријатељ. Личани су били мајстори за јагњетину. Где год се окретало јагње ми смо свратили. И тако смо једва некако стигли на крај филма у Госпић. Ишли смо од кафане до кафане и Пера је стигао тек на крај филма да се поклони као Никола Тесла".

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: