Јавност је искључена на захтев пумоноћника оштећених породица Огњена Божовића, због заштите података о личности, с обзиром на то да су у питању психолошка и психијатријска вештачења дечака који је пуцао у школи, али и самих оштећених. 

У изјави након завршетка рочишта Божовић је истакао да у децембру очекују крај тог судског процеса.

- Током лета је завршена фаза вештачења у парничном поступку. Добили смо налазе и мишљења за првотуженог и за тужиоце и пред рочиште су стигле одређене примедбе тужене стране на то, тако да смо данас саслушавали вештаке који су одговарали на питања тужених, појашњавајући одређене психолошке и психијатријске категорије и одговарајући на нека друга питања и отклањајући неке евентуалне нејасноће. Данас је практично завршено саслушање вештака и самим тим фаза вештачења. Следеће рочиште заказано је за 11. децембар, остаје да се види још неки део медицинске документације и да ли има потребе за допунским налазима или изјашњења. Ако не буде неких непредвиђених околности, ми чак очекујемо да евентуално у децембру и завршимо суђење. Надамо се да се ближимо крају овог поступка - рекао је Божовић за Танјуг.

Фото: Н. Живановић

 

Подсетимо, представница комисије вештака Анета Лакић је, пре него што је суђење затворено за јавност, истакла да су током вештачења користили психијатријски налаз вештака произашао из прегледа дечака 3. маја, непосредно након масовног убиства, као и да се тај психијатријски извештај сматра "једним од наинформативнијих и најизворнијих" када су у питању подаци о малолетном убици.

Она је додала и да су вештаци гледали снимке са камера школе, али и да је велики део налаза и мишљења вештака проистекао из непосредног разговора са дечаком и резултата психолошких тестова које је радио, а да су са њим разговарали четири дана.

Такође, иако је пуномоћница родитеља дечака убице, како у овом, тако и у парничном поступку по тужби породице убијене Адриане Дукић, тражила да вештаци пре одговарања на питања прочитају исказ дечака убице који је 8. и 17. октобра дао у кривичном поступку када је сведочио против родитеља, она је рекла да је, то "потпуно друга тема" јер се дечак ту изјашњавао као сведок, док је судија истакла да тај предлог пуномоћнице уопште неће бити предмет разматрања.

БОНУС ВИДЕО: