Напустио нас је чувени Тома Милићевић, а поводом његове смрти, огласио се фудбалер Вујадин Савић који је поделио фотографију легенде Црвене звезде, испод које је кратко написао: Живиш!

Вест да је преминуо чувени фудбалер и легендарни тренер потврдили су у званичном саопштењу фудбалског клуба Црвене звезде у ком су навели да је Томислав преминуо у 84. години живота.

Тома Милићевић је рођен 21. септембра 1940. године. Као играч у Звезди је провео осам сезона, од 1960. године, када је из крушевачког Напретка стигао у Београд, па све до 1968. године.

Фото: Инстаграм принтскрин/савицвујадин

 

 

Након завршетка играчке, Тома Милићевић је започео тренерску каријеру. Постао је чувени „ловац на таленте” и легендарни тренер млађих категорија Црвене звезде.

Фудбалере је учио лепом понашању, манирима, као и џентлменству и правом витештву, што је било кључно за стасавање чувених генерација клуба, које су имале привилегију да раде са сјајним стратегом.

Бројне легенде Звезде су скаутиране, а након тога су и тренирале под палицом Томе Милићевића, међу којима је и шеф стручног штаба нашег клуба - Владан Милојевић, али и асови попут Дејана Станковића, Бошка Јанковића, Марка Пантелића, Горана Друлића, Николе Лазетића, Душана Басте, Марка Грујића, Луке Јовића, Страхиње Ераковића.

Томислав Милићевић је провео чак 42 године у вољеном клубу, у коме се афирмисао као фудбалер, тренер и човек од ауторитета. Тома је био прави педагог, срдачан, понекад строг, али увек правичан.

Остаће упамћен као легенда која је на прави фудбалски, али и животни пут извела многе таленте и младе играче.

(Хелло)

БОНУС ВИДЕО: