На овим местима не би требало држати зимницу:

1. У близини извора топлоте

Понекад се дешава да у недостатку простора, домаћице зимницу одлажу у висеће делове кухиње, на горње полице, што се никако не препоручује.

Топлота од свих грејних тела у кући скупља се у вишим деловима стана што значи да ће се тегле загрејати, а оно што чувате од зимнице у њима пропасти од топлоте. Ако сте их којим случајем складиштили на оваква места, да би сачували зимницу преместите је на хладно и мрачно место.

Фото: Профимедиа

 

2. Отворена тераса

Зимницу није препоручљиво држати ни на отвореним трерасама, јер када је јака зима ризикујете да тегле смрзну и пукну, а када је топло могу да се загреју и да се садржај у њој поквари.

3. Фрижидер

Већину онога што сте оставили као зимницу не би требало држати у фрижидеру. То се посебно односи на оне производе који у себи садрже шећер, као што су џемови и слатко од воћа. За држање у фрижидеру погодна је само она зимница која има ограничен рок трајања или тегле са киселим краставцима, шареном салатом или ајваром које сте већ отворили.

Фото: Профимедиа

 

4. Место на коме има влаге

Место које се сматра за најбоље складиште зимнице је подрум. Сматра се да је у њему стабилна и довољно ниска температура, а и да је мрачан. Међутим, ако у подруму има влаге, ово није добро решење, јер зимница може да се убуђа.

БОНУС ВИДЕО:

(Телеграф.рс)