На овим местима не би требало држати зимницу:
1. У близини извора топлоте
Понекад се дешава да у недостатку простора, домаћице зимницу одлажу у висеће делове кухиње, на горње полице, што се никако не препоручује.
Топлота од свих грејних тела у кући скупља се у вишим деловима стана што значи да ће се тегле загрејати, а оно што чувате од зимнице у њима пропасти од топлоте. Ако сте их којим случајем складиштили на оваква места, да би сачували зимницу преместите је на хладно и мрачно место.

Фото: Профимедиа
2. Отворена тераса
Зимницу није препоручљиво држати ни на отвореним трерасама, јер када је јака зима ризикујете да тегле смрзну и пукну, а када је топло могу да се загреју и да се садржај у њој поквари.
3. Фрижидер
Већину онога што сте оставили као зимницу не би требало држати у фрижидеру. То се посебно односи на оне производе који у себи садрже шећер, као што су џемови и слатко од воћа. За држање у фрижидеру погодна је само она зимница која има ограничен рок трајања или тегле са киселим краставцима, шареном салатом или ајваром које сте већ отворили.

Фото: Профимедиа
4. Место на коме има влаге
Прочитајте још
Место које се сматра за најбоље складиште зимнице је подрум. Сматра се да је у њему стабилна и довољно ниска температура, а и да је мрачан. Међутим, ако у подруму има влаге, ово није добро решење, јер зимница може да се убуђа.
БОНУС ВИДЕО:
(Телеграф.рс)