Сматра се да је доручак најважнији оброк у току дана јер нам даје енергију, подиже систем и јутарњу снагу за дневне обавезе. Међутим, његов одабир може да буде често изазован, јер смо често пре свега у стисци са временом од јутарњих обавеза, а некада смо и уверени да тачно знамо шта је добро за нас, а заправо грешимо.

Постоји велики број намирница које вероватно не би требале да се једу свакодневно за доручак, и то углавном због тога што садрже много шећера, а докторка Понам Десаи на свом ТикТок налогу објаснила којих су то пет нездравих намирница које треба избегавати за први оброк.

Пецива

- Прва су пецива, као што су кроасани и чоколадни кроасани - истиче др Десаи.

Житарице
- Затим житарице за доручак. Да, житарице за доручак. Обично су пуне шећера, па покушајте да их избегавате ујутру - наглашава она.

Гранола
- Треће је гранола. Много граноле има тенденцију да садрже уље и шећер – опет, имају мале нутритивне вредности и не желимо да имамо толики пораст шећера ујутру - изненадила је све лекарка, јер се гранола углавном сматра "здравом опцијом".

Палачинке и крофне
- Четврто су палачинке, а пето крофне. Оне садрже велику велику количину шећера, и зато их  треба избећи ујутру - изричита је др Десаи.

Многи су били изненађени са појединим намирницама за које су веровали да су добра опција за јутарњи оброк, а многи су предложили алтернативне варијанте.

(Телеграф.рс)

БОНУС ВИДЕО: