Припрема рибе може изазвати непријатне мирисе у кухињи и дому. Како бисте уклонили непријатан мирис током спремања, један од савета је да у посуди у којој је риба припремана прокувате црни чај и мирис ће нестати.

Фото: Shutterstock

 

Такође, у уље у којем пржите или печете рибу, можете додати неколико капи лимуновог сока, а посуду пре служења истрљати половином лимуна.

За уклањање непријатног мириса са руку може помоћи талог од црне кафе, а затим их оперите сапуном.

Фото: Shutterstock

 

Отворите прозоре да ваздух циркулише док припремате рибу. Можете направити природни освеживач простора кувањем коре лимуна у води, коју затим ставите у боцу са распршивачем. 

Сирће остављено на једном месту такође може помоћи у уклањању непријатних мириса.

БОНУС ВИДЕО: