Медено срце је једноставан колач који се припрема веома брзо.
Медено срце је традиционални колач који многе домаћице радо праве. Постоји и верзија овог колача са вишњама, као и посна варијанта.
Рецепт за посно медено срце се лако памти јер се главни састојци мере на чаше.
Састојци:
1 чаша (од 2 дл) воде
1 чаша шец́ера
Прочитајте још
2 чаше брашна
1 кесица цимета
1 кашика какаоа
2 кашичице соде бикарбоне
1/2 кесице прашка за пециво
5+4 кашике уља
200 г чоколаде
10 кашика џема од кајсије
Припрема:
Умутити воду, шец́ер, уље, брашно, прашак за пециво, соду бикарбону, какао, цимет и 5 кашика џема. Рерну загрејати на 200 степени. Половину умуц́ене масе сипати у науљен и брашном посут плех или тепсију и пец́и док се не ухвати танка корица. 100 г чоколаде и 5 кашика џема растопити на тихој ватри. Премазати преко запеченог дела. Затим кашиком додавати полако другу половину умуц́ене масе и вратити у рерну да се пец́е око 25 минута.
Отопити 100 г чоколаде са 4 кашике уља и нанети глазуру на испечен топао колач па оставити да се охлади.
(Информер.рс)
БОНУС ВИДЕО: