Медено срце је једноставан колач који се припрема веома брзо.

Медено срце је традиционални колач који многе домаћице радо праве. Постоји и верзија овог колача са вишњама, као и посна варијанта.

Рецепт за посно медено срце се лако памти јер се главни састојци мере на чаше.

Фото: Профимедиа

 

Састојци:

1 чаша (од 2 дл) воде

1 чаша шец́ера

2 чаше брашна

1 кесица цимета

1 кашика какаоа

2 кашичице соде бикарбоне

1/2 кесице прашка за пециво

5+4 кашике уља

200 г чоколаде

10 кашика џема од кајсије

Foto: Shutterstock

 

Припрема:

Умутити воду, шец́ер, уље, брашно, прашак за пециво, соду бикарбону, какао, цимет и 5 кашика џема. Рерну загрејати на 200 степени. Половину умуц́ене масе сипати у науљен и брашном посут плех или тепсију и пец́и док се не ухвати танка корица. 100 г чоколаде и 5 кашика џема растопити на тихој ватри. Премазати преко запеченог дела. Затим кашиком додавати полако другу половину умуц́ене масе и вратити у рерну да се пец́е око 25 минута.

Отопити 100 г чоколаде са 4 кашике уља и нанети глазуру на испечен топао колач па оставити да се охлади.

(Информер.рс)

БОНУС ВИДЕО: