Сања Папић је рођена 1984. године у Новом Саду. У родном граду је завршила основну школу и Гимназију "Јован Јовановић Змај", друштвено-језички смер. Од 2000. до 2003. године студирала је на Факултету за бизнис и маркетинг Европског Универзитета у Београду, а дипломирала је економију на Универзитету Мегатренд.

Фото: Профимедиа

 

 

Од шесте године тренирала је џез балет у Студију "Вива Данце". Са својом трупом редовно је представљала Србију на бројним плесним такмичењима, а како каже ти јавни наступи донели су јој веома корисну дозу самопоуздања и ослободили је треме да наступа пред много публике.

Тренирала је све до 16-17 године када је због школе и због послова у свет моделинга морала да се одрекне професионалног бављења плесом. Каријера Сања је од 14 године сањала да постане модел. Пријављивала се у модне агенције с којима је снимала фотографије за портфолио који мора да има свака особа која жели да се бави моделингом.

Фото: Профимедиа

 

 

Каријеру модела започела је са седамнаест година, а две године касније је изабрана да представља тадашњу Савезну Републику Југославију, а касније Србију и Црну Гору на највећем светском избору лепоте.

На међународном такмичењу лепоте у Нигерији освојила је прво место. То је привуклу пажњу чувеног модног дизајнера Роберта Кавалија чија је муза била дуги низ година. Била је заштитно лице швајцарске компаније за производњу сатова и накита "Омега", ПР београдског Универзитета Мегатренд, те водитељ спортске емисије на Радио Телевизији Србије.

У априлу 2013. године је представила своју прву модну линију под називом "Ил цуоре италиано“ коју је осмислила у сарадњи са модним компанијама "Ил цуоре италиано“ и "Мис YУ". Сања Папић је била један од актера пројекта "Нон цхиедере перцхе" који је емитован током 2015. године на италијанској телевизији РАИ Уно.

Фото: Профимедиа

 

 

Као једна од пет најлепших жена на свету присуствовала је бројним ексклузивним догађајима попут Филмског фестивала у Кану, разних спортских такмичења и слично. Од јуна 2015. године је амбасадор бренда "Нуде Диамонд", једне од највећих компанија које се баве производњом дијамантског накита.

Сања Папић је од децембра 2016. године ексклузивни директор продаје Туристичке асоцијације острва Малдиви.

Године 2017. се удала за београдског адвоката Драгослава Мишу Огњановића, с којим је исте године добила ћерку Лару. Огњановић је убијен 28. јула 2018. године испред њиховог стана на Новом Београду, под још неразјашњеним околностима.

 

 

Учестовала је на бројним такмичењима, али каже да није имала много успеха. Ипак, преломни тренутак десио се на избору за Мис Новог Сада где ју је приметила Весна Југовић (Да Винча) која јој је понудила да постане члан агенције "YУ Мисс". Занимљиво је то што Сања није ни учестовала на том избору за Мис Новог Сада него је са родитељима дошла да испрати догађај. Године 2002. изабрана је за Мис Савезне Републике Југославије, а следеће године представљала је своју земљу под називом Србија и Црна Гора на избору за Мис света које је одржано у Панами. Тада је добила прилику да се упозна са бројним лепотицама из целог света, али и фотографима, дизајнерима, организаторима и другим људима са светске модне сцене.

Каже да су јој те три недеље које је провела у Панами непроцењиво искуство. Изабрана је за трећу пратиљу међу више десетина девојака из целог света. Већ тада су је приметили скаути дизајнера Роберта Кавалија који је одмах изразио жељу за сарадњу. Ипак, Сања се из Панаме вратила у Србију јер јој је предстојао избор за Мис Европе у Паризу. На том такмичењу је понела титулу друге пратиље. У фебруару 2005. године је на светском такмичењу лепоте у нигеријском граду Лагос поново представљала Србију и Црну Гору и понела титулу најлепше на свету. Убрзо након избора за мис у Панами Сања је започела сарадњу с Робертом Кавалијем.

 

 

Снимала је модне едиторијале, носила ревије и важила за једну од муза славног креатора. Учествовала је на важним догађајима попут филмских фестивала, спортских такмичења, културних и хуманитарних манифестација и слично. На интернет страницама светских часописа проглашавана је за другу најсексипилнију жену света и најсексипилнију жену Европе.

Као науспешнија мисица са подручја Балкана, Сања је у септембру 2003. године изабрана за амбасадора бренда „Омега“, једног од најпознатијих произвођача сатова и накита на свету. Као балкански амбасадор била је гост "Боб След Купа" у Сент Морису, а половином 2004. године постала је представник бренда за цео свет. Тиме се нашла у друштву познатих глумаца, модела и спортиста попут Пирса Броснана, Никол Кидман, Синди Крафорд, Ане Курњикове, Михаела Шумахера и других. У септембру 2007. године године постала је ПР менаџер Универзитета Мегатренд.

Обављала је послове свакодневне комуникације и сарадње са светским универзитетима попут Оксфорда у Великој Британији и Државног универзитета у Венецуели. Организовала је семинаре и едукације, те одржавала контакте са медијима.

 

 

Од фебруара 2010. године до октобра 2012. године радила је као водитељка, спортске емисије "Тотал тенис" на Радио Телевизији Србије, а у јуну 2012. године је на избору за Мис Србије премијерно извела своју верзију песме "Југословенка", музичара Слободана Јовановића, познатијег по имену Пеђа Д Бој. У мају 2013. године откупила је званичну лиценцу за избор за Мис Војводине, те је учествовала у организацији овог догађаја. Исте године је у сарадњи с компанијом "Мисс YУ" и италијанском модном кућом "Ил цуоре италиано" дизајнирала властиту модну линију која се на италијанском тржишту нашла крајем маја 2013. године.

Уследила је колекција накита који сама прозиводи. Реч је о наруквицама израђеним од стаклених перлица, а колекција носи назив „Хаппy пеарлс брацелетс“. Сања ју је премијерно представила 19. септембра 2014. године у Београду. У ИММО оутлет центру у Београду сви љубитељи накита могли су да погледају асортиман који је Сања урадила, те да се и сами окушају у креативној изради уникатних наруквица. Током 2014. и 2015. године је глумила у пројекту "Нон цхиедере перцхе", који представља плод сарадње између продуцентске куће "Филм 86" и италијанске националне телевизије Раи Уно. Прва епизода серијала је премијерно представљена у мају 2015. године на телевизији Раи Уно.

 

 

У мају 2015. године покренула је властити блог под називом "Роyал Блуе Wорлд бy Сања Папић" на коме читатељи могу да пронађу модне савете, коментаре, али и савете везане за здравље, негу и козметику лица и тела. Недуго након тога постала је заштитно лице бренда "Нуде Диамонд", компаније која се бави производњом и продајом дијамантног накита. Бренд је у јуну 2015. године осмислио колекцију накита која носи њено име. У августу 2016. године је након летовања на Малдивима добила позив од ондашње туристичке асоцијације да сними рекламу за нова два ризорта на острву. После тих реклама, магазин "Вибе", једини модни часопис на Малдивима објавио је интервју са Сањом Папић пропраћен бројним фотографијама.

Преко туристичке организације коју њени родитељи воде у Србији, успоставила је сарадњу са руководством Туристичке асоцијације острва Малдиви, а у децембру 2016. године постала је ексклузивни директор продаје за подручје Европе и Северне Америке. Током досадашње каријере одрадила је бројне рекламе за домаће и светске брендове, снимила едиторијале за модне часописе, појавила се на насловним странама познатих магазина, те носила ревије на чувеним модним догађајима. Окушала се и у улогама глумице, водитељке, члана модног жирија и слично.

 

 

О свом приватном животу Сања врло ретко говори. Њене изјаве за медије су одмерене и помало дипломатске, па не даје новинарима жуте штампе простора за сензацију. Доводили су је у везу с контроверзним бизнисменом Дејаном Поповићем Тигром, те се у медијима појавила вест да се због њега наводно посвађала с другарицом Тијаном Стајшић. Манекенка никада није ни потврдила нити демантовала такве написе. Писало се да је са манекеном Владимиром Цветковићем више него у пријатељским односима, али и да је Сања наводно одбила лепотана кога су повезивали са многим српским лепотицама. Од 2012. године је била у вези с 23 године старијим адвокатом Драгославом Мишом Огњановићем који је раније био у браку са Наталијом Михић, бившом "Плејбојевом" зечицом.

Након две године су на друштвеним мрежама обелоданили своју везу, а то је изазвало талас коментара на друштвеним мрежама и текстова у српским новинама јер је Огњановић тада још увек званично био у браку с Наталијом. С обзиром да Миша и Сања нису коментарисали ове објаве, огласила се Наталија која је рекла да се са супругом разишла пре четири године, те да разлог није била Сања.

 

 

Она је истакла да је као мајка малолетног детета дужна да стане на крај свим спекулацијама које круже у јавности. Миша и Сања су се први пут заједно у јавности појавили на концерту Здравка Чолића у Београду. Венчали су се у августу 2017. године у Паризу. Церемонији су присуствовали само најужи чланови породице и пријатељи, а млада је венчаницу дизајнирала сама. 30. октобра су добили девојчицу којој су дали име Лара, а живели су на релацији Нови Сад - Нови Београд, где адвокат има свој стан. 28. јула 2018. године Миша Огњановић је убијен испред њиховог стана на Новом Београду.

Атентатор је из пиштоља испуцао седам метака у тело адвоката, те побегао с лица места. Истрага о овом случају још увек је у току, а мотиви напада крећу се у више смерова - од теорије да су га ликвидирали припадници црногорске мафије, до теорије да је то учинио неки од незадовољних клијената. Огњановић је сахрањен 1. августа на Новом Гробљу у Београду, а сахрану су присуствовале његове колеге адвокати, као и бројни други грађани. Сања се од супруга опростила речима "Мили мој, највољенији".

 

 

Бивша мисица је сада цео свој живот посветила ћерки, која јој је центар света, али кад јој време и обавезе око приватног бизниса то допусте, као и свака дама, воли да се посвети и себи и малим женским задовољстима.

(Биографија.орг)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".