Такође, ради се и на расветљавању напада експлозивом на породицу његовог кума Томислава С. у мају у загребачком насељу Ланиште. У експлозији експлозива испред стана Томислава С, само пуком случајношћу нико није погинуо. Приведено је десетак људи.

Полиција сумња да се у заједничко деловање повезала наводна група у намери да се освети Томиславу С. и његовом куму Томиславу С. за физичке нападе и понижавање Леа З. док су се сва тројица налазили у истражном затвору, као и у намери да се освете Алену Б. због нерешених односа и конфликта с Дарком Ј. повезаних уз препродају дроге.

Они су укључили групу мушкараца и сумња се да су ангажовали и особу да изведе напад на чланове породице Томислава С.

Један од лидера групе "Срби" и његов кум договорили су се наводно да ће се Томиславу С. осветити за његове нападе и за понижавање Л. З. док су били у Реметинцу (загребачком затвору), убиством његове ванбрачне супруге и њихово двоје деце. Планирали су да их дигну у ваздух. Тако су наводно набавили пет килограма ТНТ-а и на још неутврђен начин набавили шифру улазних врата стамбене зграде у Ланишту у којој живи породица Томислава С.

Након извиђања и праћења, утврдили су у ком стану живе његови најблжи, па је Јан А. 30. маја 2021. око 2:20 сати бициклом дошао на адресу. Потом је испред улазних врата стана у којем се налазила породица скинуо руксак у којем је било пола килограма ТНТ-а, који је упалио спорогорећим фитиљем и удаљио се.

У експлозији чистом срећом није било погинулих. Ванбрачна супруга лакше је повређена, а до тежих последица за њу и њену децу није дошло јер се, након што је чула звук сагоревања фитиља испред улазних врата стана, удаљила од улазних врата и склонила у кухињу, док су се деца налазила у другој соби.

У експлозији је на згради у којој се налази њихов стан настала штета од око 146.000 евра.

(Новости онлајн)