Ако хлеб остављате на кухињском пулту, у фиоци или кутији за хлеб и још га држите у пластичној кеси – одмах да вам кажемо, то никако није добра идеја.
Хлеб у кеси ће се осушити, док када је кутији постоји могућност да се развије буђ.
Најбоље решење, колико год вам можда блесаво звучало, јесте да ставите хлеб у замрзивач, пише Ствар укуса.
Овако ћете увек имати свежу векну, а можете је одмрзнути на два начина:
1. Ако вам треба одмах, извадите залеђени хлеб, ставите га у алуминијумску фолију и загрејте у рерни.
Прочитајте још
2. Ако желите свеж хлеб за ујутро, извадите га пред спавање и ставите на чисту кухињску крпу да се преко ноћи лагано отапа. Ујутро ће укус бити као да сте га тек купили у пекари.