Уколико волите кисело поврће, туршија је одличан избор, а како један од главних извора витамина Ц током зиме може да послужи и кисели купус.
Ипак, важно је знати како га правилно укиселити, како га сачувати што дуже током зиме и колико му треба да се укисели у бурету, тако да стигне баш онда када је потребно.
За ферментацију киселог купуса у процесу кисељења обично је потребно и до четири недеље, па ако нисте успели да га припремите на време у октобру и новембру можете процес започети и сада, како би до краја децембра и почетком јануара имали укусан кисели купус.
Уколико желите да га дуже сачувате, а приметите да се ствара цвет и да ће купус да се поквари у буре додајте винобран и тим ћете пресећи процес ферментације. Тако га можете сачувати готово током целе зиме и у његовом укусу уживати све до раног пролећа.
(Информер.рс)